Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2014 22:04 - Астрологът Силва Дончева: ДПС остава най-коварният и най-задкулисен играч, там се разиграват страшни пари
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 3505 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 24.08.2014 22:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Астрологът Силва Дончева: ДПС остава най-коварният и най-задкулисен играч, там се разиграват страшни пари Последна редакция на 22/08/14 14:04       image

Силва Дончева

 http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/26836-astrologat-silva-doncheva-dps-ostava-naykovarniyat-i-nayzadkulisniyat-igrach-tam-se-razigravat-pari-strashni-pari.html 
  Две лунни затъмнения през октомври предопределят ново задкулисие

Бареков използва последните си положителни дни

Българите имат определени задачи, свързани с духовния свят, но не ги изпълняват, затова плащат за последствията, казва пред Faktor.bg известният астролог

Интервю на Филипина Бондокова

- Г-жо Дончева, каква е вашата прогноза за предстоящите политически събития? Преди време предрекохте много точно политическата нестабилност и съдбата на кабинета "Орешарски". Какво вещаят сега звездите?

- Тези избори са на доста неподходяща дата. Тя е силно конфликтна поради неблагоприятен аспект между Слънцето, Уран и Плутон. Второ, тя е в знака на Везни, който е доста компромисен. Под негово влияние трудно се постига споразумение, тъй като излъчва голяма нерешителност. На 5 октомври Меркурий се обръща и става ретрограден, което също се счита за нестабилна ситуация. Избирателите на практика ще се колебаят дали да отидат до урните. Ако тръгнат, ще са решили да гласуват за един, но ще се разколебаят, накрая ще посегнат към бюлетината на друг. Т.е. очаква ни една нерешителност, която ще владее цялото общество, не само политическите партии. Ще има странни събития и резултати. Хората ще са доста объркани и ще гласуват по-скоро интуитивно и спонтанно. Луната ще се намира в знака на Риби, което показва, че ще гласуват по-бедни и по-необразовани хора.

- Ще има ли мнозинство ГЕРБ? Лидерът Бойко Борисов заяви, че ако няма пълно мнозинство, няма да участва в управлението на страната, остава в опозиция и няма да влиза в никакви коалиции.

- Разбира се, ГЕРБ ще има най-много гласове, но не достатъчно за самостоятелно управление. Резултатът ще е по-слаб от изборите за Европейски парламент през май. За съжаление, Борисов трябваше да направи избори през 2015 година. Ако изборите бяха тогава, щяха да са по-успешни за ГЕРБ, но той много избърза. Неговият най-силен период е през май-юни-юли 2015 г. Тогава ситуацията е по-стабилна и неговият хороскоп е доста по-устойчив. Така или иначе той има изключително добри аспекти през 2015 г. Предполагам, че ще удържат нещата, но през втората половина на 2016 г. ще настъпят отново драматични обрати. Въпреки това пролетта и лятото на 2015 г. са изключително ползотворни. От ноември 2015 г. ще започнат сериозни неприятности отвън. Есента на 2016 г., както и началото на 2017 г., ще са изключително тежки, това важи и за Бойко Борисов, и за партията му. Ще бъдат допуснати почти фатални грешки. Ако дотогава не се промени и позволи на гордостта и статуквото да го заслепят, както той, така и ГЕРБ ще се изправят през огромни проблеми. Това, което може да се случи след 2 години, ще е много по-неприятно от това, което стана през 2013 г.

- Какво правителство да очакваме след 5 октомври?

- Тази проблемност, за която ви говорих, ще се прехвърли съответно и към преговорите за правителство и за коалиции. Споразуменията ще са много трудни и ще изглеждат дори невъзможни. На практика ще се получат съвсем нови, неочаквани споразумения, които са на крайностите. Те ще бъдат като заложена бомба. Самият месец е с две лунни затъмнения - едното е на 8-ми, другото е в края на октомври, т.е. изборите, събирането на парламента, учредяването на правителство - това всичко ще бъде на тъмно, задкулисно, неясно, в колеблива ситуация - тази нестабилност ще се отрази и на бъдещето. Някои договорки няма да се спазят, а ще се сключат неочаквано нови споразумения.

- Благосклонни ли са звездите към новия лидер на БСП Михаил Миков? Ще се задържи ли по-дълго на този пост? Накъде ще поведе БСП?

- Да, Михаил Миков ще се задържи като лидер, но няма да направи никаква промяна. Ще бъде лидер на опозиционна партия – като втора, а е възможно и като трета политическа сила с намаляващ интензитет на дейност. Няма да има обновяване, тъй като там владеят ретроградни сили, срещу тях няма друга сила, не се появяват нови тенденции. В тази партия ситуацията е много спорна, тъй като БСП няма само една дата за нейния хороскоп. Значение има и това, че БСП не е лидерска партия. Има много хора, които са изявени в нея, затова прогнозата е по-сложна. Но в момента БСП е в нестабилност, завладяна е от стари сили, които нямат идеята и желанието да се обновяват и променят.

- Георги Първанов има ли начертан път за изява в политиката оттук нататък?

- Като силно изявен политик няма много добро бъдеще. Ще остане като лидер на политическа партия, която е на 5-о, 6-о, а дори и 7-мо място.

- Какъв играч ще бъде оттук нататък ДПС?

- Те си запазват ролята на най-тежкия, най-коварния и най-задкулисния играч. Партията е учредена на 4 януари 1990 г. и в момента, както и в следващите години, ще е подложена на унищожителните влияния на Плутон - планетата на смъртта и дълбоките тайни, на отвъдното, на всичко тъмно и ретроградно. В момента Плутон върви към съвпад със Слънцето на ДПС, който ще предопределя следващите години. Това означава, че те ще минат към задкулисието още по-сериозно и ще станат още по-потайни. Ще останат икономически силни, защото Плутон е планетата, която притежава най-големите богатства. В сравнение с нея всички други планети не носят толкова много пари. Но това са страшни пари; банки, задкулисни игри, подземни богатства, ситуации обвързани със службите, с престъпления от всякакъв мащаб. Въобще това е много тъмна ситуация. Всичко, което е на сцената, в прожекторите - рязко ще намалее, но ще се увеличи подземната, пещерната част. Доминацията поне видимо ще свърши, имиджът ще е най-ниският възможен. Прибързаността, задкулисието и екстравагантните решения ще са пагубни. Звездната карта на ДПС е най-зле.

- А Реформаторският блок? Да очакваме ли там стабилизиране?

- Коалицията се създаде под един звезден кръст и на практика ще са винаги нестабилни. Даже е чудно, че успяха да минат бариерата на изборите за Европейски парламент. И сега пак ще са на ръба. В техен интерес е да сключват споразумения, защото този индивидуализъм ще ги доведе до вътрешни борби. Имат вътрешна неустойчивост. Овен това партията е сформирана под зодия Рак. Ракът е един от най-нестабилните знаци, управлява се от Луната – по един начин се изразяват сутрин, други на обяд, съвсем различни вечер. Добре е да си оправят къщата, за да има повече съгласие.

Реформаторският блок няма да има достатъчно гласове, за да има решителен глас в коалиция.

- Новият политик Бареков отново търси коалиционни партньори и покровители, каква ще е съдбата му?

- Бареков използва последните си положителни дни. Глобалните прогнози за него са изключително тежки. Бъдещето за него е много сложно и спорно. И той е под знака на Везни - кардинален знак. На него му предстоят тежки разочарования от съюзи, договори и приятели, особено от втората половина на 2015 г. и през 2016 г., както писах и в предишното интервю преди изборите за Европейски парламент. Така че е по-добре да се задоволи с това, което вече има.

- Ще забравим ли за „Атака“?

- Не. Там има момент на спад, но Сидеров ще търси нови хоризонти. По някое време пак ще се появи на хоризонта. Волен има много интересен хороскоп. Той има окултно присъствие, но са много сложни неща и не са за публичното пространство, за да не шокират. Сидеров притежава окултна енергия, която от време на време се взривява. Друг е въпросът колко е позитивна. „Атака“ въпреки всичко има известен шанс отново да премине през бариерата. В следващите години се очертава Волен Сидеров да започне нов проект.

- Търсят ли ви политиците за прогнози?

- От време на време. Но те не считат, че политиката зависи от небесните фактори, а че всичко е споразумения, политически игри, комуникации и резултат на тяхната собствена сила. Астрологията не е многопластово знание, тя дава тенденции и човек трябва според своето ниво да ги осмисли и съответно да реагира. Има политици, които служат на определени ложи. Създаден е политически елит, който се владее от т.нар. черни ложи. Там нещата са също много окултни. Има строги правила и дисциплина. Не можеш да им повлияеш, дори и да искаш.

- Имаме ли някакъв грях към небето, че така ни наказва природата, а и не само тя – политиците ни също са истинско наказание, но ние си ги избираме, нали така?

- Това не е грях, а неизпълнена мисия. Защото българите имат определени задачи от невидимия свят, но не ги изпълняват. Затова понасят и последиците. Българите много трудно осъзнават християнската си мисия. Затова сме паднали и под турско робство. Това е едно страшно наказание. След това идват и 45-те години атеизъм. Горе казват: „Каквото искахте, това ви дадохме.“ С една дума, внимавай какво си пожелаваш! И в момента сме в подобен кръг на бездуховност. Ще дойде промяна, но за съжаление тази промяна ще стане със страдание. Защото българите не са обикновен народ. Това трудно се проумява. Например гърците са обикновен народ и те имат повече свобода - те нямат задача. Германците донякъде също имат задача, макар и по-малка, и те я изпълняват. Тяхната задача е да следват Рудолф Щайнер* и те го правят, той е учител на земята. Имат училища, детски градини, огромни стопанства, които са изцяло по негови препоръки, завети, методи. Германия с тях изпълнява духовния си дълг. Разбира се, и там има известни проблеми, но в сравнение с нас са много по-изпълнителни и точни, което си е в техния характер. А ние изпълняваме задачата си доста хилаво, като тройкаджии.

- Във Вашата страница silvaantonydon.blog.bg ни съветвате: Бъдете ученици! Там четем за нивата в живота и в астрологията. Според Учителя Дънов има четири категории хора: старозаветни, новозаветни, праведни и ученици. Може ли всеки от нас да знае от коя категория е?

- Всеки си има комуникация с душата и може да прецени дали е старозаветен. Ако се гневи, озлобява, ако крещи, ако мрази, той е старозаветен. След това са новозаветните. Те знаят, че трябва да служат на Бога, но се изкушават. Осъзнават: трябва да съм добър, умен, дисциплиниран, но идва изкушението и правят компромис. Така се създават полунещата. След това е праведният - всичко прави добре, но винаги е наказван за своето добро и затова е тъжен и неудовлетворен. И накрая е ученикът - той става сутрин и казва: Господи, искам да ти служа, ти говори чрез мен, ти работи чрез мен, аз ще ти служа с цялото си сърце, ум, душа и дух. Ученикът работи с други сили, живее в други категории. Когато му се случи нещо, той благодари, а не се натъжава, не се изкушава. Елементарен пример: ако трябва да откаже от една позиция или изкушение, без колебание го прави, не прави компромис. С лекота се отказва от ненужните неща. Неговите награди са други; често нематериални, но понякога и доста щедри и на материален план. Обикновено живее в изобилие, което не счита за свое и за което е благодарен на Бога. Справя се успешно и с духовния, и със светския живот. Не мрънка и не се оплаква. Учи и прилага. Да бъдеш ученик, е привилегия на българския народ. Всъщност българскияъ народ е народ от ученици, защото тук се е явил Учителят Беинса Дуно. На земята никъде на друго място, включително и в миналото не е съществувала школа на Бялото братство. Тук е била първата между 1922 и 1944 г. Паневритмията е отработване на живо на комуникацията със съзвездията, със знаците на зодиака и със Слънцето и директно с ангелските светове. Тя е евхаристия - призоваване на Светия Дух. И това учение, когато ти е дадено, и ти да не го изучаваш и не го разпространяваш, е естествено да търпиш ограничения и беди.

- От това, което обяснихте, веднага си помислих, че всички българи сме старозаветни - гневни, ядосани, злобни, завистливи.

- Донякъде е така, но не съвсем. Питат Учителя - защо не останахте в Америка, те са по-напред, защо там не изнесохте Словото си? А Той отговоря, Бялото братство се явява там, където е най-черно; Аз сея на камъни и ако тук стане, навсякъде другаде ще е по-лесно. Истината е, че ние сме твърдоглави, „окаменени“, трябва да се поочукаме, да се трансформираме и омекчим. Всъщност има много ученици, но и доста старозаветни.

- Предричате, че светът преминава през голям преход. Колко време ще продължи?

- Този преход е започнал още от Христос и сега е вторият етап. Небето винаги изпраща Учител, когато се сменя епохата. Това се случва приблизително на 2000 години. Вече навлязохме в епохата на Водолей (съзвездието навлезе към деня на пролетната равноденствена точка). Когато се въвежда тази нова вибрация, се въвеждат нови правила, нови методи и нови отношения. Светът трябва да се промени. Затова се изпраща Учител. Той въвежда епохата. Христос е въвел една огромна епоха от най-малко 26 000 години, което е неизмеримо спрямо нашите представи. Учителят въвежда през 1914 г. втория подетап. Тези 26 000 години се делят на 12 периода приблизително по 2000 години.

- Какво ще се случи между Европа и Русия, идват ли страшни времена?

- Напрежението по принцип е вече поне 10 години. Като ускорението се засилва. Светът е в преход и всички трябва да се приготвят за промяната. Няма да има директна война. Русия и Щатите никога не могат да бъдат горещи врагове, твърде са близки вътрешно и зависят един от друг. Целта на Щатите е да имат една по-конформистка Русия, т.е. целта е Путин, а не война. Те искат Русия да е по-отстъпчива, да бъде съгласна със САЩ, защото САЩ са в период на оцеляване. Те са под знака на Рак, датата е небезизвестният 4 юли, към която се движат много тежки планетарни влияния. Техният хороскоп е изключително тежък в момента и те ще преживеят един много голям катарзис. Кризата в САЩ тепърва предстои. Търсейки изход, те могат да подпалят целия свят, но не в гореща директна война; ще правят опити да разклатят Европа, вероятно еврото ще се промени, възможно е да има разцепление и напрежение. Ще има промени. През зимата на 2015-2016 г. също не е изключено да има сериозна медицинска опасност, по-голяма епидемия, вариантите са различни, защото Сатурн ще застане в доста опасна квадратура с Нептун. Нещата няма да са съвсем естествени. Т.е. ще се ползват някакви методи, но няма директно да си разменят ракети. Целта е Путин да падне и Русия да бъде отстъпчива по мирен начин или с революция. Ще опитват всякакви подходи; и икономически, и психологически.

- Каква ще е съдбата на Путин?

- Путин прави голяма грешка. Еволюционна грешка. За някои хора това може да се стори стресиращо, но е важно да се каже. Руснаците са славяни, в момента те се явяват предтеча на бъдещата шеста раса, което означава, че нямат право да правят договорки извън своето еволюционно ниво, освен ако нямат само лидерската позиция. Русия има един-единствен път - пътя към Германия и Европа, русите са интегрална част на Европа и християнството, не на Азия. И ако Путин не разбере, че не трябва да се конфронтира с европейците, няма да успее и ще загуби властта. Той прави недопустими споразумения с Китай, с Бразилия, с Индия. Русия търси приятели там, където ги няма, духовните и вътрешните й връзки са на друго място. Приятелите на Русия се наричат германци, французи, англичани, най-вече българи, чехи, сърби, ако щете и американци. Имаме един дух, един ум, едно сърце. Източните черни окултни школи съвсем съзнателно насъскват и разделят християните едни срещу друг, това е и колониалната карма, а ние сме достатъчно самонадеяни, за да не го разбираме и да го пренебрегваме.

- Какво бихте казали на читателите на Faktor.bg?

- Да вярват, че каквото мислят, каквото говорят, това се случва на физически план. Като наругаеш някого, кълнеш го, биеш се с него, на практика ти си ограничаваш живота. В християнското „Обичай врага си, благославяй тези, които те мразят“ има огромен смисъл. Така спираш врага, не оплиташ възлите на кармата, няма война. Ти се разграничаваш от проблема и човека, опитваш се да намериш доброто и двамата сте свободни. Бих посъветвала всички да се обърнем към християнската си същност. Не говоря за църквата. Да се обърнем към Христос, лично, не са нужни посредници. Имаме си Свещена книга, Библията, малко хора са я чели. Ако не може да се изчете изцяло, поне Новият завет. Всеки трябва да знае „Отче наш“. Да се обърне към душата си. Христос вдига десетте Божи заповеди на ново ниво. Този факт се знае от много малко съвременни хора, те все си мислят за Стария, а не за Новия завет. Христос казва „Казано е на древните – не убивай, Аз пък ви казвам, който каже нещо срещу брата си вече е убил“, цитирам по памет. Това е нещо много по-различно, това вече е на ниво мисъл и слово, а не поради страх. Бих добавила още, че хората трябва да знаят: ние не сме материя, плът, ние сме информация. Ние сме слово, Божие творение, дух, ние сме изречени.

----------------------------------------------------------

* Рудолф Щайнер е австрийски философ и езотерик, основател на течението Антропософия, повлияно най-вече от Теософията и в различни степени от Розенкройцерството, Гностицизма, както и Идеализма. Щайнер прави опити за налагане на възгледите на основаното от него движение в различни области, като педагогика (където предлага идеята за Валдорфско училище), изкуство (евритмия) и предлага антропософски версии на знания от различни сфери на живота (антропософска архитектура, антропософска медицина, религия (т.нар.Християнска общност) и земеделие (биодинамично земеделие).

Понятието „биодинамично земеделие“ бива въведено от Щайнер в негова

лекция от юни 1924. Щайнер предлага въвеждането на „духовни“ елементи в земеделието, а неговата „духовна наука“ претендира да изяснява връзката между „Висшия астрал“, „етера“ и химичните елементи кислород, сяра, въглерод и азот. По неговите думи, „Етерът се движи с помощта на сярата по пътищата на кислорода“.





Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976280
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019