Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2021 10:06 - СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ: Управлението на Борисов е катастрофа (ВИЖТЕ как коментират падането на хунтата и Баце)
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1514 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 11.04.2021 10:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ: Управлението на Борисов е катастрофа (ВИЖТЕ как коментират падането на хунтата и Баце)


imageОт Admin на 08.04.2021
 

„Равносметката от управлението на Борисов е катастрофална – не само заради пандемията”. Тази унищожителна критика написа влиятелният германски вестник „Зюддойче цайтунг” по повод на изборите и падането от власт на Баце и хунтата ГЕРБ.

Международна подкрепа няма от другата важна европейска държава. Престижният френски Монд“ разказа в репортаж за купуването на гласове, превърнало се в „проклятие за българската демокрация”, и представи премиера като „дон Корлеоне, държащ се като настойник на пенсионерите и добре вкоренена Тиква, както го наричат критиците му“.

image

Френското списание Експрес“ под заглавие Борисов, кръстникът на България разказа на читателите си: „Като гледаш видеата му във Фейсбук, можеш да го вземеш за строител на държавен обект, а не за лидер на страна от Европейския съюз“.

За „един от най-големите оцеляващи в ЕС“ написа и Файненшъл таймс, който изтъкна, че Борисов не е направил и едно предизборно събитие, обаче не спря да обикаля, обут в джинси с джипа си по строежи и да избягва срещи с медиите. Но изданието цитира и съвсем пресните заключения на Държавния департамент за вкоренената корупция, ролята на медиите на Делян Пеевски, сриналите се преки чуждестранни инвестиции и как любимата му инфраструктура се е превърнала в „мрежа за изграждане на вярност”.

Както и за дипломат от ЕС, обясняващ пред „Файненшъл Таймс“: „Борисов разбра това, което Виктор Орбан забрави – не хапеш ръката, която те храни“, т.е. заради еврофондовете не си създаваш проблеми в Брюксел. Както и че злоупотребите с тези средства не се разследват, защото „правораздавателната система функционира като чадър за приятелите на правителството и бухалка за враговете му“.

Най-влиятелният делови всекидневник в света добавя, че в евроструктурите и ЕНП няма да разследват, „защото никога не искаш да воюваш на твърде много фронтове“, след като вече си започнал битки с Полша и Унгария.

За българския читател и това се превръща в клишета след непрекъснато повтаряне години наред. Заглавия като „Тефлоновият мъж от София, който 10 години не реформира страната си“ (Ди Пресе“, Австрия), „Премиерът със златните кюлчета в нощното шкафче“ (Шпигел“, Германия) и Избори под сянката на корупцията (Монд, Франция, който беше изпратил в България базирания във Виена регионален кореспондент) са колоритно четиво за уикенда, в който България гласува, сумира Дневник.

Слави също не е пожален: „Застаряващият мъж прилича на тийнейджър, който се опитва да привлече внимание насред село.“ Хиляди хора го смятат за спасител, защото той ги измъква от всекидневието и ги отвежда в друг свят, написа за него Нойе цюрихер цайтунг. „Особено хората от провинцията харесват Слави (както го наричат навсякъде), понеже той им предлага тъкмо онези обяснения за окаяното им положение, в които вярват и те самите“, пише швейцарският вестник.

Показателно е, че БСП почти не бе припозната като опозиционна партия освен формалната ѝ позиция в парламента да не е управляваща партия. На това какво говори БСП или президентът Румен Радев обръщаха повече внимание в руските медии (българските избори изобщо не бяха интересни за изданията и телевизиите в Русия).

След изборите темата за гласуването по време на пандемия изчезна от репортажите от София. „Вашингтон пост“ публикува анализ, в който в заглавието се казва, че изборите са били за корупцията, а не за това как правителството на Борисов се справя с COVID-19.

В най-добрия случай този парламент ще изкара не повече от една година – до предсрочни избори в началото на 2022 г. За това какво може да стане със системата на олигарсите, подкрепяни от Борисов (както описа не едно издание), включително с Делян Пеевски, засега не пише никой, добавят чуждите наблюдатели.




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. apostapostoloff - Нищо подобно не е написано в
11.04.2021 11:41
световните медии. Недей да лъжеш, льольо! Не ни прави не идиоти, мръсник долнопробен!
цитирай
2. adamshort - световните медии. Недей да лъжеш, ...
11.04.2021 11:52
apostapostoloff написа:
световните медии. Недей да лъжеш, льольо! Не ни прави не идиоти, мръсник долнопробен!

4. apostapostoloff - Независими международни анализатори смятат,
31.03 06:47
че съотношението на силите в новия парламент ще е горе- долу следното:

Около 100 мандата за ГЕРБ и около 50 мандата за БСП. Това ми се струва доста реалистично.
цитирай

Хубавото е че пророкът познава когато му се ...,другото са празни приказки.
Нагоре
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
11.04.2021 12:16
Гледам ,че Пустол се е разпенявил!
И с право!
Днес световните медии се занимават само с него- Пустол!
Ще яде кюския, май!
Опитал се да фалшифицира фамилията на американски космонавт, стъпил на Луната- Олдрин! преименувал го на Ордридж? И твърди ,че е така , видял му кръщелното свидетелство!
Да, ама американците са разбрали Те може да му простят, когато фалшифицира за други, но за тях?
Но пасаран!

Има последно предупреждение, да внимава в картинката!А картинката е различна от това, което рисува във фантазиите си!

Хубав ден, Захари!
цитирай
4. zahariada - leonleonovpom2 Здравей, приятулю!
11.04.2021 12:53
Не се ядосвам на този плешива тиква.
Благодаря, ти!
Хубав ден и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745591
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031