Постинг
23.06.2020 09:35 -
БАНИЦА ПО РЕЦЕПТА НА МАМА
Лъво-биковете пред Софийската съдебната ...
При болки в кръста, гърба или коленете
Червено кадифе - сочна торта с крем маск...
При болки в кръста, гърба или коленете
Червено кадифе - сочна торта с крем маск...
БАНИЦА
Необходими съставки:
- кори - 1 пакет;
- кисело мляко - 400 г;
- сирене - 200 г;
- яйца - 6 бр.;
- 1 водна чаша жълта обикновена лимонада;
- 1/2 кр. масло;
- 1 ч.л. хлебна сода.
В купа се слагат 4 яйца и се разбиват, след това се прибавя киселото мляко с хл. сода, натрошено на дребно сирене, 2 с.л. олио. Цялата смес се разбърква хубаво.
Тавата я намазваме с олио и отделно нарязваме малки парченца от кр. масло. Слагаме по две кори, поръсваме с олио и от сместа и така докато използваме всички кори. Накрая разрязваме самата баница като за торта на няколко парченца. В друг съд разбъркваме 2 бр. яйца и 1 кафена чашка прясно мляко и заливаме баницата. След като я залеем нарязваме отново малки парченца от кравето масло. Пече се на умерена фурна 180 градуса за около 30 минути.
След като се опече заливаме с една водна чаша от жълтата лимонада. По желание се поръсва и с малко захар. Завиваме с наелончето от корите и покриваме с кърпа за около 10-15 минутки. Ароматът, който се носи докато се пече на краве масло и печена баница е уникален...
цитирайНеобходими съставки:
- кори - 1 пакет;
- кисело мляко - 400 г;
- сирене - 200 г;
- яйца - 6 бр.;
- 1 водна чаша жълта обикновена лимонада;
- 1/2 кр. масло;
- 1 ч.л. хлебна сода.
В купа се слагат 4 яйца и се разбиват, след това се прибавя киселото мляко с хл. сода, натрошено на дребно сирене, 2 с.л. олио. Цялата смес се разбърква хубаво.
Тавата я намазваме с олио и отделно нарязваме малки парченца от кр. масло. Слагаме по две кори, поръсваме с олио и от сместа и така докато използваме всички кори. Накрая разрязваме самата баница като за торта на няколко парченца. В друг съд разбъркваме 2 бр. яйца и 1 кафена чашка прясно мляко и заливаме баницата. След като я залеем нарязваме отново малки парченца от кравето масло. Пече се на умерена фурна 180 градуса за около 30 минути.
След като се опече заливаме с една водна чаша от жълтата лимонада. По желание се поръсва и с малко захар. Завиваме с наелончето от корите и покриваме с кърпа за около 10-15 минутки. Ароматът, който се носи докато се пече на краве масло и печена баница е уникален...
Йе, супер апетитно изглежда!
цитирайАз правя по-проста баница, с по-малко яйца и без кисело мляко... Завивам корите с пълнежа... Слагам хартия за печене в тавата... :)
цитирайvesever написа:
Йе, супер апетитно изглежда!
Скоро и твоята рецепта за закуска ще пробвам, Веси:)
mt46 написа:
Аз правя по-проста баница, с по-малко яйца и без кисело мляко... Завивам корите с пълнежа... Слагам хартия за печене в тавата... :)
Все повече ме изненадваш, Mt46! Браво на теб! И каква градина си направил вече можеш да береш зеленчуците:) А и когато съчетаваш с кулинарията е изумително за един мъж.
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela